Förväntningar

Hej!
Det finns massor av zumba-klasser att välja bland och olika stilar och upplägg presenteras. Jag vill berätta vad du kan förvänta dig av just Mina klasser. Jag är en utbildad och engagerad zumbainstruktör och har gjort utbildningar via Safe Education, The Academy och Zumba USA och har nu arbetat aktivt med detta sedan 2017. Jag brinner för detta och vill med stark välvilja och goda värderingar i grunden dela med mig av välmåendet som en zumbaklass ger.

DU som kommer till en zumbaklass har Ditt syfte, det kan vara som ren ”terapi” att koppla bort vardagsstress, tung jobbsituation och annat påfrestande och känner till hur viktigt det är med fysisk aktivitet och att låta hjärnan vila ibland för att inte vara i spinn hela tiden. Du kanske vill förbättra koncentrationen, minnet och din  brainstormingförmåga – det gör man genom fysisk aktivitet när man höjer pulsen. Syftet kan också vara ”bara” för att ha kul – inte att underskatta, träffa andra glada människor och få utbyta några leenden eller kanske öka på förbränningen och träna konditionen, rörlighet eller kanske lära sig något nytt danssteg till någon spännande rytm.

Zumba är ingen dansklass i sig så inga jämförelser eller bedömningar bör förekomma utan det handlar om att prestigelöst röra sig till musik av olika latinamerikanska rytmer och även annan världsmusik. Vi tränar kondition, rörlighet och koordination och vi utgår ifrån kroppens kärna, eftersträvar stark bål och vi belastar leder, rör oss i kroppens i olika planriktningar och musklerna aktiveras så vi blir starkare och smidigare i vardagen. Endorfiner frisätts och vi blir piggare efteråt. Det handlar om säker träning och samtidigt inspirerande.

Klassen är öppen för ALLA och inga förkunskaper behövs och detta är sant. Det är min uppgift som instruktör att göra mitt bästa för att Du ska känna dig inkluderad, sedd och att jag ger instruktioner ”cueing” på bästa sätt så Du kan följa med på klassen. Det är självklart så att efter några gånger kommer du in mer i koreografierna, känner igen musiken, kombinationerna och mönster och då kan du följa med ännu mer och träningseffekten ökar och du blir triggad att ”dansa loss” om du känner för det.

Det är också viktigt att du i början av zumbaklassen ”landar” på plats, som en sluss in i aktiviteten, så du kan tillägna dig den på bästa sätt och njuta av klassen. Man kanske kommer springandes från jobb, hemmasituation eller sena tåg eller bilköer och då kan denna första minut då jag hälsar välkommen och berättar detta vara avgörande för att din klass faktiskt känns givande.
Du utgår alltid ifrån Dina egna förutsättningar och Din egen dagsform, d.v.s. du tog dig dit men kanske sovit lite dåligt, känner av ett knä eller en axel, gör då det du kan, de delar som fungerar för din kropp vid det tillfället. Jag som instruktör kommer leda gruppen åt samma håll så vi inte krockar och ge förslag på rörelser inom formeln Zumba fitness och olika intensiteter kommer utryckas och inspireras så låt dig ryckas med och njut! Och med förutsättningar menar jag att man har olika erfarenhet av koordination och blir något inslag för trixigt – gör något annat – bara man inte stannar av och blir stillastående utan håller sig i rörelse – då har vi tillsammans lyckats.

Jag kommer visa de moment/positioner där det är viktigt att göra ”rätt” för att inte skada sig, men allt annat vad gäller dansvarianter och rörelser – slappna av och låt mig och musiken leda.
Jag kommer alltid i god tid innan klassen om man vill fråga/förmedla något personligen och stannar alltid kvar efter klassen om det skulle dyka upp frågor eller funderingar.
Med detta sagt hoppas jag att fler känner sig nyfikna och vågar komma och prova på mina zumbaklasser. Ni som är vana att köra zumba – tro mig – ni kommer kunna köra järnet ni med!

Och skulle du som företagare känna att du vill öka resultatet, få mer produktiva medarbetare så hör av Dig! Om Du bara visste vad man kan åstadkomma i arbets-sammanhang genom att låta människor aktivera sig fysiskt, förutom den trevliga teambuilding som kommer på köpet! Jag lovar! 

%d bloggare gillar detta: